KIEVUL SE URINEAZĂ PE AURESCU ŞI IOHANNIS. MIRCEA DRUC, INTERZIS ÎN UCRAINA

Kievul se urinează pe Aurescu şi Iohannis. Mircea Druc, interzis în Ucraina

Noi suntem cu Mircea DrucDupă ce România a suflat cu toate gurile oficiale în orificiile deschise ale Ucrainei pentru a o ridica în stratosferele UE, Kievul s-a gândit să răsplătească eforturile diplomatice ale Bucureştiului urinându-se în capul lui Aurescu şi Iohannis. Adică a şefului MAE şi a reprezentantului diplomaţiei “româneşti”, tipul ţinut în geam la Cotroceni. Mai concret, a Statului “român”. Respectiv, după ce a interzis pe teritoriul său ilegitim o serie de jurnalişti şi scriitori români – printre care şi pe periculosul nonagenar Vasile Ilica, originar din nordul Bucovinei, azi sub ocupaţie – s-a gândit că merită o interdicţie şi Mircea Druc, cetăţean român (teoretic şi “european”) fost prim ministru al Republicii Moldova şi candidat la preşedinţia României. Statutul de “persona non grata” l-a primit fiind dat jos ca un infractor, dintr-un autobuz, la graniţa ilegală, obţinută de Ucraina în urma invaziei URSS asupra Europei civilizate, pe 8 mai, a.c., când fostul prim ministru se întrepta spre Cernăuţi, pentru a participa la inaugurarea Centrului Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi”. Ce ar mai fi de spus? Traiască prietenia româno-ucraineană?

Victor Roncea

Nota Z.O.: Titlul este inspirat din scrieriile fostului preşedinte al Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici, apărute la prestigioasa fostă Editură Politică a PCR, actualmente Editura Humanitas

Info MAE: “Diplomatul ucrainean a luat notă de această solicitare şi a asigurat că va transmite mesajul autorităţilor de la Kiev”

MAE a solicitat ambasadorului Ucrainei în România clarificări în legătură cu măsurile de interzicere a intrării pe teritoriul Ucrainei a unor cetățeni români

Tip:

Precizări de presă

Data:

11.05.2015

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat astăzi, 11 mai 2015, ambasadorului Ucrainei în România, Teofil Bauer, clarificări în legătură cu măsurile de interzicere a intrării pe teritoriul Ucrainei a unor cetățeni români. Solicitarea a fost reluată în contextul instituirii unei interdicții de intrare pe teritoriul Ucrainei împotriva cetățeanul român Mircea Druc, adusă la cunoștință acestuia în seara zilei de 8 mai 2015, în cursul deplasării pe care cetățeanul român o efectua pentru participarea la un eveniment cultural planificat pentru 10 mai la Cernăuți.

Ministerul Afacerilor Externe a evidențiat că această situație nu corespunde stadiului actual al relațiilor dintre România şi Ucraina, marcate de sprijinul consecvent al României pentru calea aleasă de autoritățile de la Kiev în sensul realizării asocierii politice și integrării economice cu Uniunea Europeană, precum  și de susținerea României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în contextul anexării ilegale a Crimeii și Sevastopolului, respectiv al conflictului armat în derulare în sud-estul Ucrainei. Ministerul Afacerilor Externe a exprimat continua deschidere pentru dialog și cooperare cu partea ucraineană pentru soluționarea acestor cazuri.

Diplomatul ucrainean a luat notă de această solicitare şi a asigurat că va transmite mesajul autorităţilor de la Kiev.

De altfel, subiectul interdicțiilor de intrare în Ucraina împotriva cetățenilor români a fost ridicat de partea română consecvent, în dialogul cu partenerii ucraineni, atât la nivelul miniștrilor afacerilor externe, cât și la nivel tehnic, de lucru.

Sursa: Ziaristi Online

– See more at: http://www.ziaristionline.ro/2015/05/13/kievul-se-urineaza-pe-aurescu-si-iohannis-mircea-druc-interzis-in-ucraina/#sthash.fNYSmVZi.dpuf

Reclame
Acest articol a fost publicat în DOCUMENTE DE ARHIVĂ, LUPTA PENTRU ADEVĂR, MARI ISTORICI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s