ISTORICI MICI PRIETENI CU MINCIUNA (1): UNDE SUNT DOVEZILE?

„Docomentul, stimabile, docomentul!… ”

ISTORICI MARI ŞI MICIIndiscutabil, în mass-media centrală, Adrian Cioroianu este o personalitate arhiprezentă. A devenit mai ales cunoscut, când, cu câțiva ani în urmă, a apărut la emisiunea aceea globalizantă și generatoare de mare confuzie și relativism „Mari români”, unde aproape că l-a desființat pe Mareșalul Ion Antonescu, deși rolul său în emisiune era dimpotrivă să-l apere și să-l prezinte publicului într-o lumină pozitivă (s-a comportat asemenea avocatului apărării din procesul-mascaradă al Ceauşeştilor, din decembrie 1989 – n.r.). Mai recent, distinsul domn sau diplomat și istoric (decan al Facultății de Istorie de la Universitatea din București!) îi învață pe români „adevărata istorie” la emisiunea „Cinci minute de istorie”… Mai puțini români îi cunosc însă cărțile, într-o perioadă în care știm bine că și cultura este într-o mare criză. Și totuși, în mod paradoxal, ultima sa carte „Cea mai frumoasă poveste” se bucură de succes. Un aparent succes. De ce spun asta? Pentru că, i s-a făcut în prealabil o enormă publicitate (afișe mari, anunțuri pe internet etc.) iar românii l-au văzut, nu o dată, la televiziune. Retorica sa de „diplomat”, de genul celui de spectacol, îi creează o aură, care atrage ca un magnet în special pe doamne și domnișoare”. Eu unul știam că unui istoric care se respectă, îi șade bine să fie mult mai serios și obiectiv, nu foarte galant, dornic de vanități și laude complet inutile și de o cât mai mare popularitate (pe când a ocupat funcţia de ministru de externe şi-a binemeritat poreclele „Yes-man” şi „Campionul gafelor – n.r.). Dacă ar fi fost ortodox, ceea ce nu cred că e cazul, i-aș fi reproșat dorința această fățișă de slavă deșartă, capcană în care cad din păcate tot mai mulți intelectuali.

Domnul Cioroianu este și unul dintre acei „români” (cum rezultă chiar din scrierile sale!) care încearcă să ne convingă de exterminarea evreilor și holocaustul evreiesc în România!, fie și numai ca „parte a Holocaustului european”. Este cel care s-a filmat recent în fața mormântului lui Corneliu Zelea Codreanu afirmând că acesta a fost un mare criminal (adică, apelând la varianta istoriografiei comuniste!), că, da!, a fost naționalist dar „a căzut în misticism”, că a fost achitat de uciderea prefectului poliției din Iași (fiind de fapt, în autoapărare, acesta este adevărul!) pentru că s-a instrumentat greșit cazul (încadrare juridică eronată), fiind chipurile acuzat de „uneltire împotriva ordinii sociale”…

Întrebarea mea pentru domnul Adrian Cioroianu, care ne spune că „Holocaustul din România este parte a celui european”, este următoarea:dacă evreii au fost într-adevăr exterminați în România – deși știm că, cea mai mare populație evreiască salvată atunci era la noi -, unde sunt dovezile exterminării? Deportarea unor evrei și țigani în Transnistria, pentru a nu mai ataca autoritatea statului român și interesul național, reprezintă exterminare? Au trecut atâția ani și vin acum unii precum Cioroianu cu această nouă teorie a holocaustului din România, pe care l-au împins în față alții, în frunte cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului – „Ellie Wiesel” (I.N.S.H.R.-E.W.) și, mai nou, președintele Traian Băsescu, personajul care nu mai are ce pierde în cariera politică. Mai spunea domnul Cioroianu la lansarea ultimei sale cărți, la Pitești, că nu contează cifrele când este vorba despre moartea unor oameni. La întrebarea pusă de mine, de la ce cifră se consideră genocid, s-a eschivat total într-un mod foarte „diplomatic”. Și câte alte întrebări mai aveam de pus… S-au pus altele complet irelevante ca importanță.

RADU IACOBOAIE

SURSA: http://www.art-emis.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în ISTORICI MICI PRIETENI CU MINCIUNA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ISTORICI MICI PRIETENI CU MINCIUNA (1): UNDE SUNT DOVEZILE?

  1. Conu Iancu zice:

    Nu am nici un sentiment favorabil lui Basescu dar nici nu il urasc asa de tare incat sa-i vreau raul ! Cu toate astea , va trebui sa dea socoteala , o stie chiar si el ca in ventualiatea in care nu i se va reinnoi mandatul , pierderea imunitatii prezidentiale il vor aduce la statutul de victima ! Nu cred ca masonii ocultei mondiale il vor ucide fiindca il vor martiriza astfel , ceea ce va declansa redesteptarea Romanilor ! De cand ii urmaresc activitatea politica am observat ceva totusi ! A reusit sa obtina promisiunea unirii , atat de la putin cat si de la UE si SUA , insa aceasta carte nu o va juca in timpul mandatului ci tocmai atunci cand il va pierde ! Pierderea mandatului si implicit a imunitatii , va fi momentul in care cei ce-i poarta sambetele vor dori sa il ia de urechi , dar el atunci isi va juca ultima carte , anume unirea ! Nu stiu daca base stie poker ori daca joaca ! Pokerul este ceva asa ca un fel de popa’ prostu ! Cartea pe care si-o tine el , este o carte proasta fiindca jocul este deja jucat intre moscova , Washington si Bruxelles ! Putin chiar va forta el unirea si am sa va spun cateva cuvinte inainte sa va spun de ce va fi putin sustinator infocat al unirii ! Cunoscatorii sunt convins de juramantul lui petru cel mare lasat tarilor rusiei de la el incoace !Hai sa lasam asta ! In timp ce cititi ce va spun , deschideti o pagina de google map si incercati sa verificati ce spun !
    Rusii de sute de ani , jinduiesc la stramtori , Bosfor si Dardanele , astfel vor avea controlul absolut al Marii Negre plus iesire la Mediterana , prin Marmara si Egee ! Au deja un guvern prorus in bulgaria rusificata , au nevoie doar de o jonctiune cu bulgaria ! Pentru a face o astfel de jonctiune , intai si intai va trebui sa reanexeze Moldova ceea ca va starni pe langa reactii internationale si pregatirea Romaniei de razboi fiind astfel lamurita de intentiile rusilor ! Total neconstructiv ! Daca Moldova s-ar uni cu Romania bulgaria va ataca Dobrogea in timp ce bozgoria va ataca Ardealul !
    In haosul astfel creat , NATO si UE vor fi luate prin surprindere ceea ce ii va permite lui putin ca dintr-un singur foc , prim invazia Romaniei sub masca restabilirii ordinii in zona , ceea ce nu ar fi fost cu putinta daca Moldova nu ar fi fost unita cu Romania ! Cu Dobrogea luata de Bulgari si cu Romania ocupata de trupe rusesti , jonctiunea rusobulgara este gata ! Au cale libera si la stramtori si spre serbia „vecina prietena si vorbitoare de slava” , care stim ca au sentimente proruse ! Ma rog , nu degeaba a sarit rusia in ajutor cand anericanii bombardau Belgradul ! Ungaria este doar un fleac in calea rusiei iar polonia pun pariu ca este deja negociata ! Astfel rusii vor avea cel mai mic front cu intreaga Europa , de la marea Adriatica pana la marea Baltica , un front usor de controlat , usor de aparat ! Globalizarea va avea loc indiferent ca vom apartine de bruxelles ori de moscova ! Faptul ca Romania a aderat de bunavoie la UE , va face mai usoara tranzactionarea ei pe taraba UE , SUA , rusia ! Un preot atragea atentia ca invazia Romaniei de catre Bulgaria , ungaria si rusia va avea loc intr-o singura noapte …Dumnezeu sa ne apere !
    In finalul celor spuse adaug doar atata …Degeaba latra Base sloganuri unioniste …el este popa prostul ! Unirea trebuia facuta imediat dupa dezmembrarea URSS , acuma este un real pericol pentru integritatea Romaniei ca natiune ! Dupa privirea pe care i-a aruncat-o putin lui Base la una dintre remarcile lui , sunt sigur ca putin va planta un semn de circulatie cu o placuta aditionala …”Aici este base al dumneavoastra” ! Un astfel de scenariu vor atrage si china in razboi , ceea ce confirma binlia …”imparatul de la rasarit va veni cu o oaste de 20 000 de ori cate 20 000 osteni” ! Singura tara din lume capabila sa mobilizeze o astfel de armata este china ! Nu degeaba se inarmeaza ea….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s